5 IZGALMAS APPLIKÁCIÓ BINDER CO₂ INKUBÁTOROKHOZ

A CO₂ inkubátorok fontos szerepet töltenek be az orvosi kutatásokban, ahol a sejttenyészeteket a lehető legsterilebb és legbiztonságosabb módon kell kezelni. Távol tartják a nem kívánt mikrobákat a tenyészetektől, így ideális feltételeket biztosítanak a sejtnövekedéshez. A különböző CO2 inkubátorok különböző módszereket kínálnak a szennyeződés megelőzésére az inkubációs kamrában. Ebből a cikkből megtudhatja, hogy mely termékadatokat kell figyelembe vennie, hogy a legjobb eredményeket érje el különböző területeken, mint például az őssejtterápia, a regeneratív gyógyászat és a plasztikai sebészet.

System • Kép és szöveg

1. Betegségek elleni küzdelem az őssejtkutatás segítségével

Az őssejtkutatás terén elért előrehaladás kulcsfontosságú a betegségek elleni küzdelemben, különösen a rákterápiában. Az őssejtterápia felhasználható a diszfunkcionális sejtek és szervek in vitro tenyésztett szövetekkel történő helyreállítására vagy akár helyettesítésére. Mint ilyen, az őssejtkutatás biztosítja a tudományos alapot a regeneratív gyógyászathoz. A sejttenyészetek kezelésénél a steril körülmények és a maximális biztonság a legfontosabb. Ezért a CO2 inkubátornak automatikus sterilizálási funkciót is kell kínálnia, mely minimumra csökkenti az esetleges külső szennyeződés kockázatát.

Olvassa el ezt az esettanulmányt, hogy betekintést nyerjen a Penn State University Huck Institutes of the Life Sciences őssejtkutatásban elért eredményeibe.

System • Kép és szöveg

2. Emberi bőrsejteket inkubálása életmentő bőrátültetésekhez

A regeneratív gyógyászat a modern kutatás egyik legígéretesebb területe. Az elhalt szövetek és a sérült szervek a diszfunkcionális sejtek helyreállításával gyógyíthatók. Ennek elérése érdekében a bőrt eltávolítják a páciensről, megsokszorozzák a CO2 inkubátorban, majd később visszaültetik a páciensbe. Ez az új terápiaforma úttörő jelentőségű a kiterjedt égési sérüléseket szenvedett áldozatok számára, mivel elkerülhetők a hagyományos transzplantációs eljárások eredményeként képződő szignifikáns hegek.

Az emberi bőrt csak nagy erőfeszítéssel és a legszigorúbb biztonsági követelmények teljesítésével lehet előállítani. Eddig a laboratóriumi személyzetnek fáradságos tisztítási eljárásokat kellett végrehajtania, mielőtt beléphettek a „tiszta térbe”, ahol a CO2 inkubátorok el vannak helyezve. Mivel azonban a mesterségesen előállított bőrsejtek iránti igényt alig lehet kielégíteni, a technikusok elkezdtek kutatni hatékonyabb megoldások után. Végül arra a jutottak, hogy a CO2 inkubátort közvetlenül integrálják az izolátorba. Így a laboratóriumi személyzet sokkal tovább dolgozhat a CO2 inkubátor kamrájában anélkül, hogy a szennyeződés kockázata megnövekedne.

IEbben az esettanulmányban arról olvashat, hogyan vezetett ez az innovatív módszer a „Center for the Cultivation of Human Skin” létrehozásához.

3. Őssejterápia, mint a sebészet valódi alternatívája

A regeneratív gyógyászat őssejtterápia formájában forradalmasította a szívsebészeti kutatásokat. Az őssejtterápia manapság egyre inkább előtérbe kerül a nyitott szívműtétekkel szemben. A folyamat így írható le: a CO2 inkubátorban szöveteket és sejtklasztereket növesztenek, és sejttranszplantációval ültetik be a betegbe. Az őssejtek előállításának két módja van:

    1.    A páciens saját sejtjeit begyűjtik, majd a CO2 inkubátorban felszaporítják
    2.    Élő szöveteket, például szívbillentyűket vagy ereket növesztenek nulláról a CO2 inkubátorban

Az inkubálási ciklusok utáni sterilizálási folyamat fontos az őssejtek CO2 inkubátorban történő szaporítása során. Ideális esetben a CO2 inkubátor automatikus hőlégsterilizáló funkcióval rendelkezik. A sterilizálási ciklus egészének meg kell felelnie az Európai Gyógyszerkönyv követelményeinek.

Ebben az esettanulmányban mindent megtudhat arról, hogy hogyan fejlesztik ki az innovatív terápiákat a Regeneratív Orvostudományi Központban (Center for Regenerative Medicine). 

System • Kép és szöveg

4. CO inkubátorok plasztikai sebészethez, öregedésgátló terápiákhoz, szövetjavításhoz és bőrgyógyászati kezelésekhez

A CO2 inkubátorok fontos eszközök a személyre szabott autológ őssejtterápiákhoz is. Ezek a terápiák magukban foglalják a szervezet saját sejtjeinek felkészítését olyan alkalmazásokhoz, mint például a plasztikai sebészet, az öregedésgátló terápiák, a szövetjavítás vagy a bőrgyógyászati és ortopédiai kezelések. A szövet felépülése után az őssejteket kivonják és izolálják belőle. Ez szennyeződés veszélyével jár, ezért átfogó sterilitási vizsgálatokat végeznek a CO2 inkubátorban, ahol később a sejttenyészetek szaporodnak. A CO2 inkubátorban végzett végső genetikai tesztek biztosítják a maximális biztonság elérését, mielőtt a sejteket visszaültetnék a páciensbe.

Ebben az esettanulmányban arról olvashat, hogy az Institute for Regenerative Medicine (Regeneratív Orvostudományi Intézet) hogyan teszi fiatalabbá az öregedő bőrt.

System • Kép és szöveg

5. Emberi bőrsejtek szaporítása a regeneratív gyógyászat folyamataihoz

A kiterjedt hő okozta sérüléseket szenvedett betegek kezelésének kérdése számos kihívás elé állítja a modern orvoslást. A German Institute for Cell and Tissue Replacement (Német Sejt- és Szövetpótlási Intézet) (DIZG) munkatársai autológ sejttenyészeteket állítanak elő, hogy segítsenek a német égési központokban lévő betegeknek. Ezeket a CO2 inkubátorokban növesztett bőrsejt-transzplantátumokat olyan betegeknél alkalmazzák, akiknek a testfelületük 60%-át másod- vagy harmadfokú égési sérülések borítják. Gyakran a regeneratív gyógyászat jelenti az egyetlen esélyt az ilyen betegek gyógyulására.

Sejttenyészetek előállítása vagy szaporítása során a CO2 inkubátorban a lehető legalacsonyabbnak kell lennie a fertőzés kockázatának. Ezzel szemben a hagyományos inkubátorokba gyakran beépített ventilátorok, nagyméretű állványok és szabadon álló szerelvények sok esetben nagy szennyeződési rizikót jelentenek, ami óriási kockázatot jelenthet a páciens egészségére nézve.

Ebben az esettanulmányban a DIZG bemutatja, hogyan menthetnek életeket a bőrátültetések.