HÁROM ÚJ VIDEO A KÜHNER SB10-X BIOREAKTORRÓL

Az elmúlt hetekben a Kühner három új videót tett közzé az egyszer használatos steril zsákokkal működő SB10-X orbitálisan rázott asztali bioreaktorról. Az SB10-X bármilyen típusú, emberi- (őssejtek is), emlős-, növényi- és rovarsejtekkel végzett sejttenyésztési folyamathoz alkalmazható, beleértve a perfúziós munkafolyamatokat is. A készülék a szabványos edénymodullal 4-12 liter üzemi térfogattal rendelkezik. Az SB10-X-et a kutatásban, folyamatfejlesztésben vagy kísérleti méretű bioreaktorként – többek között – a vakcina- és antitestgyártás, a génterápia, az őssejttenyésztés valamint a műhúsgyártás területén használják. Az SB10-X 3 literes edénymoduljával a felhasználók egyszer használatos steril zsákokban végezhetnek sejttenyésztést 1,5 és 4,5 liter közötti térfogatban. A viszonylag kis munkatérfogat nagyon költséghatékony perfúziós eljárások végrehajtását teszi lehetővé, mivel a készülék a költséges sejttenyésztő tápközegből a szükséges minimumot fogyasztja.

Labokraft.hu • Image and Text

Az elmúlt hetekben a Kühner három új videót tett közzé az egyszer használatos steril zsákokkal működő SB10-X orbitálisan rázott asztali bioreaktorról.

Az SB10-X bármilyen típusú, emberi- (őssejtek is), emlős-, növényi- és rovarsejtekkel végzett sejttenyésztési folyamathoz alkalmazható, beleértve a perfúziós munkafolyamatokat is. A készülék a szabványos edénymodullal 4-12 liter üzemi térfogattal rendelkezik. Az SB10-X-et a kutatásban, folyamatfejlesztésben vagy kísérleti méretű bioreaktorként – többek között – a vakcina- és antitestgyártás, a génterápia, az őssejttenyésztés valamint a műhúsgyártás területén használják.

Az SB10-X 3 literes edénymoduljával a felhasználók egyszer használatos steril zsákokban végezhetnek sejttenyésztést 1,5 és 4,5 liter közötti térfogatban. A viszonylag kis munkatérfogat nagyon költséghatékony perfúziós eljárások végrehajtását teszi lehetővé, mivel a készülék a költséges sejttenyésztő tápközegből a szükséges minimumot fogyasztja.


Hogyan csomagoljuk ki biztonságosan az egyszer használatos steril zsákot, mielőtt elhelyeznénk az SB10-X készülékben?

A választ megtudhatja a következő videóból.
A zsákok csomagolásának megfelelő kezelése érdekében fontos figyelni a gamma-sterilizálás jelző színére. Rázza meg a csomagolást, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a zsák a csomagolás alján van. Mielőtt elvágja a zacskót, ellenőrizze a zsák pozícióját, ezután vágja meg egy kissé a csomagolást, majd tépje fel. A zsákhoz mellékelt címke megtartása is fontos, mivel alapvető fontosságú információkat tartalmaz. A zsák steril állapotának megőrzése érdekében a Kühner azt javasolja, hogy steril környezetben nyissa ki, ügyeljen arra, hogy minden bilincs és csatlakozó zárva legyen a behelyezés előtt, és ellenőrizze a tömítéseket, hogy nincs-e rajtuk látható sérülés. Ha követi ezeket az ajánlásokat, a zsák készen áll az SB10-X-be való behelyezésre.


Hogyan helyezzük el helyesen az egyszer használatos steril zsákot az SB10-X-ben?

Ez a videó arról szól, hogyan állítsuk be az egyszer használatos steril zsákot a tenyésztéshez. A videó bemutatja a különböző lépéseket, amelyeket követni kell a zsák megfelelő beállításához, többek között az edénybe való behelyezést, a gyűjtőcső átvezetését a nyílás ablakán, a kipufogószűrő beillesztését, a gázellátó cső csatlakoztatását, a gyűjtőbilincs helyes pozícionálását, az optikai érzékelők csatlakoztatását és a kalibrációs paraméterek beállítását. A videó azt is hangsúlyozza, hogy fontos minimalizálni a holttérfogatot a gyűjtővonalban, és a steril futtatást csak akkor szabad indítani, ha minden beállítás megfelelően el van végezve.


Hogyan szereljük fel a 3L-edénymodult az egyszer használatos steril zsákkal a tenyésztés megkezdéséhez?

Ebben a videóban utasításokat talál a steril futtatáshoz/tenyésztéshez szükséges edénymodul összeállításához és beállításához. Az utasítások magukban foglalják a modul tálcára helyezését, csavarokkal történő rögzítését, a gyűjtőcső behelyezését a port ablakon, a csövek MagFix-ekkel történő rögzítését, a zsák levegővel és tápközeggel való feltöltését, valamint az üvegszálas kábelek csatlakoztatását az érzékelőkhöz a DO és pH mérésekhez. Ezenkívül a videó bemutatja az érzékelők kalibrálását és a steril futtatás/tenyésztés elindítását.