Stabilitásteszt az Aesculapnál - Ötéves tesztfolyamat egy évre rövidítve

Az Aesculap AG, a B. Braun Melsungen AG leányvállalata, világszínvonalú orvostechnológiai eszközöket fejleszt és gyárt, amelyek meghatározó szerepet játszanak számos orvosi területen, mint például a sebészet, az ortopédia és az érvizsgálat. A vállalat a legmagasabb minőségi szabványokat tartja szem előtt, ezért termékeit hosszú távú tesztelésnek veti alá, hogy biztosítsa tartósságukat és megbízhatóságukat. Ebben a folyamatban kiemelkedő szerepet játszanak a BINDER standard klímakamrái, amelyek segítségével a tesztelési idő öt év helyett mindössze egy évre csökken. A BINDER klímakamrák pontos hőmérséklet- és páratartalom-szabályozást biztosítanak, így szimulálják a hosszú távú használatot, lehetővé téve az Aesculap számára, hogy gyorsabban piacra dobja új termékeit, miközben garantálja azok minőségét és biztonságát.

Specifikáció

  • Hőmérséklet-tartomány 70°C-ig
  • Páratartalom-tartomány 80% RH-ig
  • Precíz hőmérsékletek folyamatos működés közben
  • Mért értékek leolvashatósága dokumentáció céljából

BINDER megoldások:

  • Hőmérséklet-tartomány: 0°C-tól +70°C-ig
  • Páratartalom-tartomány: 10% RH-tól 80% RH-ig
  • APT.line™ előfűtéses kamratechnológia
  • Páratartalom-szabályozás kapacitív páratartalom-érzékelővel és gőzpárásítással
  • Intuitív érintőképernyős vezérlő időszelvényes és valós idejű programozással
  • Belső adatgyűjtő, a mért értékek USB-n keresztül nyílt formátumban kiolvashatók
  • Készülék önellenőrzés átfogó állapotanalízishez
  • Szorosan záródó, edzett biztonsági üvegből készült belső ajtó
  • Speciális TIMELESS bevonat az üvegkorrózió megakadályozására


Labokraft.hu • Text and Image

Az Aesculap termékei valamilyen formában szinte minden ember életét érintik. A B. Braun Melsungen AG orvostechnikai és gyógyszeripari gyártó leányvállalataként a vállalat tevékenységei a hasi sebészetre, a szív- és mellkassebészetre, az intervenciós érrendszeri diagnosztikára és terápiára, az idegsebészetre, az ortopédiai ízületpótlásra és regeneratív terápiákra, a gerincsebészetre, valamint a steril eszközök kezelésére összpontosítanak.


Az Aesculap 1976 óta a családi tulajdonú B. Braun csoporthoz tartozik. Az Aesculap által elért orvostudományi fejlődések folyamatosan új termékek fejlesztését eredményezik, amelyeket szakértőik részletes minőségi és tartóssági teszteknek vetnek alá. E folyamat támogatásában a vállalat a mindössze 500 méterre található regionális partnerére, a BINDER-re támaszkodik. A szimulációs kamrák gyártójaként a BINDER eddig több készülékkel szerelte fel az Aesculap laboratóriumi létesítményeit. Az Aesculap kutatási és fejlesztési munkáihoz kilenc különböző BINDER standard klímakamrát alkalmaznak, amelyek jelenleg több trokárcsomag tárolására szolgálnak. A trokárcsomagok, olyan endoszkópos műszerportok, amelyek minimál invazív sebészeti eljárások során biztosítanak hozzáférést a hasi területhez.


A csomagokat valamivel több mint egy évig hagyják a kamrákban, mielőtt a szakemberek kiveszik őket és megvizsgálják az esetleges változásokat. Ez a folyamat valós időben öt év használatát szimulálja. Az egyik berendezés, a KMF 720 standard klímakamra, ezt úgy éri el, hogy 398 napon keresztül állandó belső környezetet tart fenn 45°C hőmérséklettel és 35%-os relatív páratartalommal. Bernd Blender, a kutatás-fejlesztési laboratórium tesztelésért felelős vezetője elmagyarázza, hogy a csomagoknak sértetlen állapotban kell kikerülniük. „A trokároknak nem szabad elszíneződniük a tesztelési fázis alatt, és a csomagok mechanikai stabilitásának és a steril gátnak érintetlennek kell maradnia” – fejti ki, majd hozzáfűzi: „Ez az, amit jelenleg tesztelünk a BINDER kamráinkban, amelyeket rendkívül megbízhatónak és tartósnak találtunk. Tesztlaboratóriumunk azonban számos más termékkel is foglalkozik. Az általunk végzett gyorsított öregedési folyamatok során különösen az ASTM 1980-2016 szabvány és az ICH Q1A_R2 irányelvnek való megfelelést biztosítjuk.“


Blender egy KBF 240 állandó klímakamrát használ a címkék teszteléséhez, amely egy olyan öregedési tesztet foglal magában, amely tíz évet szimulál mindössze 456 nap alatt, 55°C-os hőmérsékletű és 60%-os relatív páratartalmú környezetben. A teszt befejezése után a címkéknek ideális esetben ugyanolyan olvashatósági, szín- és tapadási minőségben kell kijönniük a kamrából, mint amilyenek a kamrába kerüléskor voltak. Blender biztos benne, hogy a BINDER kamra megfelel az elvárásoknak, és bár a végleges eredményekre még vár, már most is elégedett a cég teljesítményével: „A BINDER kiemelkedő szolgáltatást és tanácsadást nyújtott. Nemrégiben problémánk adódott az egyik számítógépünkkel, de a BINDER segített helyreállítani az elmúlt két hónap adatait.”

Labokraft.hu - Sample 1 for three columns


Labokraft.hu - Sample 1 for three columns



A trokároknak nem szabad elszíneződniük a vizsgálati fázisban, és a csomagok mechanikai stabilitásának és steril gátjának sértetlennek kell maradni. Ezt teszteljük BINDER kamráinkban, amelyek rendkívül megbízhatóak és tartósak.


Bernd Blender

Aesculap AG

Labokraft.hu • Image and Text

A KBF sorozatú standard klímakamrák előnyei

  • Hőmérséklet-tartomány: 0°C-tól 70°C-ig
  • Páratartalom-tartomány: 10% RH-tól 80% RH-ig
  • APT.line™ előfűtéses kamratechnológia
  • Páratartalom-szabályozás kapacitív páratartalom-érzékelővel és gőzpárásítással
  • Intuitív érintőképernyős vezérlő időszelvényes és valós idejű programozással
  • Belső adatgyűjtő, a mért értékek USB-n keresztül nyílt formátumban kiolvashatók

Kérdése van vagy tanácsot szeretne kérni?