THOR PERSONAL CARE SAS ESETTANULMÁNY

Ha egy gyors pillantást vetünk a fürdőszobánkra, láthatjuk, hogy mennyi kozmetikai terméket használunk naponta. A sampontól kezdve, a tusfürdőn, arckrémen, testápolón és fogkrémen át a sminkig, a civilizált világban kozmetikai cikkek egész serege tartozik minden háztartás alapfelszereltségéhez. Fogyasztóként naivan bízunk a különböző termékek ártalmatlan tartalmában. De miből készülnek valójában ezek a termékek? Milyen összetevők rejtőznek a csinos kis tégelyekben és tubusokban, amelyeket nap mint nap beengedünk a világunkba? A THOR Personal Care Sas vállalat az általános piacra szánt kozmetikai termékek széles választékában található nyersanyagokat és összetevőket teszteli és értékeli.

Labokraft.hu • Image and Text


A biológiai kórokozók állománykultúráinak tárolása

A THOR Personal Care, amelynek székhelye a Párizs melletti Compiègne-ben található, a globális THOR Csoport leányvállalata. A vállalat 2400 m²-en ad otthont a fejlesztésnek és a marketingnek, valamint a műszaki szolgáltatások, az alkalmazásfejlesztés és az in vitro toxikológiai vizsgálatok laboratóriumainak. A THOR Personal Care új tartósítószerek, lágyítók, szilikonok és negyedrendű származékok kutatására és fejlesztésére specializálódott. 2009-ben megalapították a kozmetikai piacra szánt termékfejlesztő laboratóriumot. A kezdetektől fogva különböző BINDER kamrákat használnak mikrobiológiai vizsgálatok, analitikai tesztek, új formulák és a toxikológiai kockázatok értékeléséhez a THOR IVT in vitro toxikológiával.

"Büszkék vagyunk arra, hogy az elsők között használhatjuk a BINDER UF V 500 ultramélyhűtőt" - mondta Stéphane Sellam, a THOR Personal Care műszaki szolgáltatási és szabályozási ügyekért felelős vezetője. "A BINDER UF V 500 ultramélyhűtőt biológiai csíra őssejtek tárolására használjuk. Nagyra értékeljük a BINDER kamrák megbízhatóságát."

Alacsony hőmérséklet akár -86 °C-ig

A laboratóriumokban végzett mikrobiológiai tartósítási vizsgálatok a hivatalos normákat követik, amelyek megkövetelik a felhasznált csírák ellenőrzését és megbízhatóságát, beleértve a virulencia- és biokémiai profilokat is. Amikor nem ajánlott a -20 °C-on 2 éven át tárolt csírákat felhasználni, a -86 °C-os tároláshoz használt ultramélyhűtők extrém hőmérsékletei lehetővé teszik a THOR számára, hogy a mikrobákat 5 éven át gond nélkül megőrizzék és felhasználják. Ugyanezt az elvet alkalmazzák a közvetlenül a piacról származó kozmetikai mintákból vagy az ügyfelek termelőberendezéseiből származó, szennyezett mikroorganizmusok tárolására is, hogy az általuk kiszolgált piac számára a releváns mikroorganizmusok dedikált tenyészkollekcióját hozzák létre.

Mikrobiológiai technikai támogatás

A vállalat különböző BINDER inkubátorokat is használ a vizsgálati protokollok elvégzéséhez. A kozmetikai mintákat egy speciális inokulummal szennyezik, és a szennyeződések túlélését egy hónapon keresztül, rögzített hőmérsékleten, 2, 7, 14 és 28 napon keresztül ellenőrzik. A különböző tartósítórendszerek összehasonlítása lehetővé teszi a megfelelő termék (tartósítószer) kiválasztását a megfelelő kozmetikai készítményhez. Ez az alapja a THOR Personal Care által ügyfelei számára nyújtott mikrobiológiai technikai támogatásnak. Ma a vállalat 18 BINDER kamrával rendelkezik. Az ultraalacsony hőmérsékletű fagyasztókon kívül a THOR berendezési között megtalálhatóak a sejt- és szövettenyészetek tenyésztésére szolgáló CB sorozatú inkubátorok, valamint a mikrobiológiai kultúrák tenyésztésére szolgáló KB, BD és BF termékek is. A BINDER fűtőkamrák segítségével a THOR Personal Care laboratóriumai által végzett vizsgálati protokollok reprodukálhatósága és megbízhatósága figyelhető meg, ami különösen fontos a Cofrac és GLP tanúsítvánnyal rendelkező in vitro toxikológiai laboratórium számára. Ezenkívül a KMF 115 konstans klímakamrát a kozmetikai készítménykészítmények stabilitásának vizsgálatára használják. "A hőmérséklet és a páratartalom állandó kölcsönhatása itt fontos szerepet játszik" - mondja Stéphane Sellam - "Nagy hangsúlyt fektetünk a jó műszaki kiszolgálásra és a kiváló minőségű eszközökre".

Labokraft.hu - Sample 1 for three columns

BINDER kamrák a THOR Personal Care laboratóriumában

Labokraft.hu - Sample 2 for three columns

Mikrobiológiai tartósítási vizsgálatok

Előnyök

  • Biztonságos hosszútávú tárolás

  • Különféle riasztási és állapotkijelzők

  • Automata ajtómechanizmus

Alkalmazási területek

  • Vérbankok

  • Biológiai minták

  • Gyógyszerészeti szerek

Kérdése van vagy tanácsot szeretne kapni?